Rabarbersaft.

Några har frågat mig hur jag gör rabarbersaft. Receptet kommer nu därför här.






Skiva 2 kg rabarber och 5 ekologiska citroner. Allt ska ha skalet kvar.

Koka upp 2 liter vatten. Mät upp 20 gram citronsyra i en skål och tillsätt 2 dl utav det kokande vattnet. Blanda ut citronsyran och häll sedan tillbaka allt i grytan med vatten.

Häll på vattnet som är blandat med citronsyra över rabarber och citronerna. Rör om ordentligt.

Låt stå 1-2 dygn med lock eller plast över. Rör om då och då.

Sila sedan av blandningen ner i en gryta. Koka upp saften och tillsätt socker. Jag mäter inte sockret utan går efter när det "känns" lagom. Inte så bra förklaring kanske, men alla vill vi ha olika söt saft. Jag föredrar med lite mindre socker i. Men det är helt enkelt bara att provsmaka saften allt eftersom man häller i sockret.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0