Valborg.



Dubbel narciss.



Vit tulpan.



Rosa tulpan.

Rabarber!

Igår gjorde jag årets första rabarberpaj. Mums!



Ingen praktik denna veckan för jag har ont i halsen...

Den 25 april 2011.



Vårbruk!



Stenplockning.



Tulpan.



Efterlängtade vitsippor.



Backsippa.



Tulpan, Persian pearl.



Påskliljor i ett hjärta.



Hallon på väg!



Lila viva.

I dagarna två.

Nu har vi kalasat för lång tid framöver. Det är kul att ha gäster, men skönt när det blir vardag igen. Det är visserligen helgdag idag, och jag tänker inte göra många knop. Men är man gift med en bonde i vårbrukstider, så är det vardag så fort vädret är godkänt för att kunna harva och plocka sten.

På påskafton var G & E här, svågern och E´s syster med hennes två barn också. Riktigt trevligt.

Här är västerbottenrutor som jag serverade till fördrinken.


Efter lite grillat serverades glass med päronhalva och after eight.
Slutligen hade jag bakat en gräddtårta till kaffet.


En riktigt trevlig kväll!

Igår, alltså påskdagen var mams, paps, moster, Julle och lille Wille här på kvällen. Potatisgratäng med grillade biffar, och sen påsktårta på det, avslutade påskens firande. Det verkar som vi är med för maten, än för Gud även denna högtid ;-)

Nä, nu ska jag dricka mitt kaffe, sen ska jag diska och efter det ska jag gå upp med en tårtbit var till J och hans far som harvar och plockar sten idag.

Ha det fint.


Glad påsk!



Glad påsk önskar vi alla er.

Kram

Spackel och kackel.

Idag har målarna varit här och spacklat taket, där det rann vatten efter en olycka med ett läckande element på övervåningen. Skönt att det kanske blir klart till påsk, eftersom vi ska ha kalas.

Igår var vi i kyrkan på tacksägelse, det var fint. Sen grillade vi på kvällen. Mums!

Det är så fint väder ute idag, så jag ska klippa lite buskar och annat smått i trädgården. Det går ju inte att sitta inne en sån här fin dag. J är och kör skit i Hyssna, så jag behöver inte laga mat förrens ikväll. Lite ledigt =)

Nu kommer lite bilder istället för mitt babbel.



Jordgubbsplantorna blommar.



Timon solar sig.



Vivan har slagit ut.



Fina blåsippor vittnar om våren.



Skilla.





Veckan i bilder.

Här kommer bilder som förklarar vad jag har haft för mig i veckan.



Grillpremiär. Vi grillade OCH åt ute. Då är det vår!



Veckans blomma som tittade upp tack vare 15 +grader och sol. Åh!



Nya kläder har inhandlats till mig och kulan. Vilket gav mig 4000 kr mindre på kontot efter en Ullaredsresa. Men skoj var det ;-)

Det var den veckan det. Idag blir det blåbärssyltkokning och tillagning av linssoppa. Dagarna som följer kommer att innehålla praktik. Sen helg!

Ha en fin vecka hörrni!

Sorg.

Det är oundvikligt. Ibland drabbas man av sorg. Den ter sig i olika former och alla hanterar den på sitt egna sätt.

Idag ska vi på begravning. Det är J´s farfars bror som gick bort för 2 veckor sedan. Han blev 91 år. Jag fick aldrig chans att träffa honom. Lite av min egen lathet. Uscha.

Inte nog med den sorgen. Så gick J´s farfar bort igår. Han stod oss nära. Det är tack vare han vi har en fin gård att förvalta. Han byggde grunden till det som vi idag har fortsatt på. Jag vet. Det är inte något man kan undvika. Liv och död går hand i hand. Han blev 95 år. Det är starkt. Gammalt. Han hade ett driv i livet. Allt som hade med gården och djuren och sina älskade ardennerhästar att göra, levde han för. Och för sin fina fru och familj. Såklart.

En arbetsmyra, stark och orubblig i sina ideér. Sa precis vad han tyckte och gjorde det utan att linda in orden alls.

Som sagt sorg.


Hur många poäng?

Jag känner mig präktig och full av klyschor, när jag dagar som dessa har markservicen i huset. J och hans drängar, hehe, gör årsveden. Så då får jag laga mat till 4 karlar. Igår serverade huset kålpudding, gräddsås och potatis. Idag står rödspätta på menyn.

Så hur många präktighetspoäng får jag för två sånna dagar? Lika många som antalet feminister som anser att vi har en heeeelt fel fördelning kanske? Men er kan jag lugna med att jag kallt räknar med att J kommer amma ;-) Dessutom tycker jag att det är skittråkigt att hantera ved...

Igår var det fint väder. Så jag passade på att fota lite vårtecken.





Ha en fin dag.

Ett i taget.

Idag är en s l a p p dag. En skön dag. Lång kaffe stund. Lång promenad.

Nu kommer vårtecknen dessutom ett i taget. Jag har planterat penseér ute idag, och hälsat ytterligare två lamm välkomna till världen. Dagarna rullar på. Jag trivs.


RSS 2.0