Bakning pågår!

Efter att ha fått en enorm inspiration av bakdrottningen Fia, har jag nu påbörjat bakning med surdeg och vildjäst!

Detta är vad som har producerats hittills...



Degen blev fel, men de smakar helt okej. Men men... på´t igen bara!

Nu jäser det en ny utmaning iform av vila-vika bröd.


jag ska bara...







Idag är det full rulle! Hämta smörgåstårtor, blommor, duka församlingshem och annat smått och gott inför dopet imorgon. Det känns som jag har nått i kroppen, ett litet elakt virus eller så. Inte riktigt på topp. Så då brukar jag göra en liten kur, som synes på bilden ovan. Pressa en citron och späd med vatten, dricks snabbt innan jag känner att det är för surt ;-)

Trevlig helg hörrni!

Torsdag.

Idag har jag varit i stan och hämtat lite tapetprover. Så svårt det är! Ska plocka på mig lite fler i eftermiddag när jag ska dit utan Tage. Farmor ska få lite kvalitetstid med Tage och jag ska åka för att klippa mig. Ska bli så skönt. Måste ju se anständig ut på dopet på söndag =)

Nu dricker jag Cappucino och Tage sover middag. Han är så svår att lägga på dagen, det tar sån tid för han att komma till ro! Jaja, det kanske är en fas...

Inatt sov han 12 timmar för andra natten i rad. Så underbart!



Kram

Veckans meny.

Måndag - Fisksoppa

Tisdag - Fisksoppa

Onsdag - Kyckling i ugn med ris och sallad

Torsdag - Kyckling i ugn med ris och sallad

Fredag - Höstig kalvgryta med potatis och smörkokta morötter

Lördag - Höstig kalvgryta med potatis och smörkokta morötter

Söndag - Dop för Tagis!

Sol!

Idag är underbart väder. Om en stund vill nog tage sova. Då ska jag slänga ner han i vagnen och gå uuuuut!

En riktigt bra natt. Efter en riktigt dålig dag igår. Det måste vara mycket som händer i en bebis hjärna just nu. Han har inte tid att vara stilla, än mindre sova, en sekund på dagen. Men inatt blev det bra sömn mellan 19.30 och 05.30. Då gick Johan upp och gav han lite mat, sen somnade han jämnte mig till kl 9 =)

Ha en fin söndag!

22 oktober.

Tråkväder idag, och en bil som inte startar... Hm, vad ska jag då hitta på tro? En promenad i eftermiddag har jag tänkt. Laga lite mat snart. Inte så mycket mer. Gosa med bebis också.

Idag fick jag sovmorgon till 8.30. Tack bebis! Han somnade 17.30 igår. Åt vid 00 och 06.30 =)

Nä, nu en clementin till...


Färg




När jag handlar kläder undviker jag blått. Det får man jättemycket av när man har en pojk och jag tycker det är himla fint! Men jag försöker köpa rött, lila, brunt, grått och andra fina färger! Nappen på kortet ovanför köpte jag för att JAG tyckte den var fin. De blåa var med bilar på. Jag tror inte Tage har så ont av att den är rosa. Så varför har andra det? En kommentar jag fick när han hade den nappen "Det är tur att vi vet att det är en pojk, annars hade vi sagt hon" Öh? Han bar förövrigt gröna och blå kläder... Jisses säger jag bara!

Efter regn kommer solsken.

Inatt sov plutten 19.30 till 07.15! Halleluja moment. Tack. Ska vi göra det till en vana lillsnutt?

Idag ska jag iväg och handla blommor till mitt köksfönster. Sen ska jag kika på lite barnkläder också, bästa att börja hamstra storlek 68 nu när 62 passar bra.



Kläder med julmotiv som Tage fick av sin mormor igår. Så söta!



Dagens outfit!

Kram på er!

Trött mamma.

Rubriken är jag. Jag är som rubriken säger. Inte fysiskt trött, utan psykiskt.

Igår blev en intensiv dag för lilleman, Ikea och sen kalas för farbror Anders. Funkade ändå bra, men en övertrött bebis stupade i säng kl 17.30! Vaknade 20.00 för mat sen sov han till 4.30.

Idag blev det inte bättre. Vaknade av hantverkare kl 07.00. Ingen ordentlig sömn på dagen, för det totalvägrades att sova i vagnen, och sängen var ju inget alternativ för de var uppe och sågade brädor idag.

Så, en promenad till farmor för att lägga übertrött bebis. Sov en timme i sin säng hos farmor.

Idag har det alltså varit skrik, bök, stök och ingen ordning alls.

Jag VET att vi är välsignade med ett supersnällt barn, en del har ju det så här varje dag, men shit, va trött jag är!!

Nu på kvällen tog världens bästa pappa Johan nattningen efter att jag hade badat, matat, rapat och sjungit. Så, sover han nu tro? Ja iallafall för tillfället! Han borde vara VÄLDIGT trött så... keep your fingers crossed!

Liten klagosång idag, men det får ni ta. Det är min blogg ;-P

19 oktober.



Jordgubbar i oktober! Mums!

Utflykt!

Idag drar vi till IKEA, för att investera i hall och tvättstugemöblemang.

Det är lika roligt att åka dit varje gång!



Igår sken solen. Idag spöregnar det =/

Ha en fin dag hörrni!

Det nya utbygget!


Ljung.


Sött.



Idag invigde Tage sina nya skor som han fick av kompisen Hugo i fredags! Så söta!!

På bättringsvägen.

Nu känner jag mig feberfri och halsen gör bara lite ont. Det blir till att kurera sig idag också. En liten långsam promenad med vagnen sen bara.

Just nu är Tage och farmor ute och går. Det är mysigt med de två. Tage älskar sin farmor. Ler varje gång han ser henne, och trivs toppen i hennes sällskap. De två kommer få roligt ihop, det ser man redan nu!

En sak jag har tänkt på är väldigt annorlunda nu när barn har kommit in i huset. Det är att huset är mer som ett hem. Det lever på ett annat vis.



Trevlig söndag på er!

Gym för...



...katter?

Surt sa räven!

Blä! Jag har blivit sjuk!

Igårkväll, ungefär när gästerna hade åkt hem gick jag och frös medans jag plockade iordning efter. Jaja, tänkte jag, det är väl kallt här inne. Men det var det inte. 23 grader. Gick och la mig, vaknade vid midnatt och hade SÅ ONT I HALSEN!!! Nej!! Tog tempen 39 graders feber! Var kom det ifrån så fort?

Så vi fick ringa in farmor imorse när Johan gick till ladugården. Vill ju inte smitta Tage =/ Usch, blir han sjuk så mår jag ännu sämre...

Jaja, min lördag blir inte som planerat. Käka alvedon, dricka te och snyta mig. Jippi!

Höstbild.



Ha en fin fredag!

Äpplepäpplepironparon.

Nu har jag bakat en äpplepaj som vi ska mumsa på ikväll! Tacokväll med goda vänner står på agendan denna fredagen. Så skönt att får träffa lite folk =)

Nu var ju Johanna och Malin med sina två barn här igår, så svältfödd är jag ju inte på den sociala biten ;-) Men det är alltid trevligt med goda vänner på middag. Dessutom ett glas rött till maten ikväll.

Trevlig fredag!

Nu ska jag ta hand om en nyvaken bebis!

Jabbadabbadoo!

Nu har jag premiär joggat en tur. Första gången sen jag blev gravid. Det var heeeeelt underbart. Så skönt, så nu längtar jag till kotten somnar imorgon kväll, så jag kan göra om det!! ;-)

Go´ kväll!


Jag tjatar vidare.

Nu kom vi till en punkt jag har tänkt på länge. Var ska jag lägga honom på dagen?

Just fram till idag har han sovit i sin vagn på dagen, eftersom vi inte har haft någon babyvakt innan. Dessutom har han sovit bra i vagnen. Fram tills för någon dag sen. Han har blivit mer lättväckt. För en stund sen la jag honom som vanligt i vagnen, och han slumrade till. Men vaknade av ett ryck när jag nös... Så jag gick upp med han till sängen istället, det är väl ändå inget som kan störa nattsömnen? Att han även sover i sängen på dagen?

Tänk om man hade fått en krona varje gång man tvekar som förälder...

Söndagen den 9 oktober.

Årets första frostnatt har varit här! Burr! Vilken tur att det nya pannrummet är så gott som färdigt och att vi kan elda för värme igen =) Bra tajming!

Jag ska ta kort på det nya bygget så jag kan lägga ut det här, det blir nog väldigt bra känns det som. Men nu står byggandet still i en vecka pga älgjakten =)

Kvällsrutinerna har funkat som förut, men han har börjat vakna efter en timme. Första kvällen han gjorde så var i onsdags, när Johan fyllde år, och då plockade jag upp han. Men efter yttpyttellite mat kunde jag lägga ner honom igen, så det var inte hunger.

De senaste kvällarna har det varit likadant. Men nu har jag inte plockat upp honom utan stoppat in nappen och sagt "godnatt godnatt". Sen har han somnat om.

Nån natt åt han ofta, vid 23, 03 och sen när vi gick upp 07. Efter de nätterna började jag styra upp dagen med lite rutiner också. Innan har han fått göra som han känner för. Nu äter han 08, 11, 14, 17 och 18.30. Detta har resulterat i bättre nattsömn och en gladare bebis! Ett plus i kanten blir ju en gladare mamma =)

Nu sover han mellan 18.30 till 04.00 nånting. Lite mat sen somnar han om till 7.30. Hoppas på att det fortsätter likadant.

Igår var vi och köpte babyvakt. Bra inköp inser jag nu. Har ju inte kunnat höra honom när han ligger i sängen om jag står i köket. Så skönt att kunna höra hur han buffar och bökar när jag nattat honom, för att sen komma till ro själv. Mysunge!

Nä, nu kaffe medans han sover förmiddagsluren!


De senaste kvällarna...

... har det funkat över förväntan med läggning.

I måndags skulle jag på LRF möte på kvällen, då la jag honom innan jag åkte. Först tänkte jag att han kommer "känna av" min dumåstesomnaförjagharbråttom-känsla. Men det gjorde han inte, knoppade in så sött så =). Sen kom ju Johan in och satt (läs sov en powernap han också;-)) jämnte honom en stund.

Igår blev det lite knasigt för vi var iväg hela dagen. Hälsade på kompisen Signe, som är en månad äldre, i Ambjörnarp. Sen åkte vi till Tranemo och stannade på en kopp kaffe hos Tages mormor och morfar som precis har kommit hem från Grekland. Detta gjorde ju det lite mer omständigt. Han somnade vid 18-tiden när jag satte honom i bilstolen, sen sov han så gott tills vi kom hem. Då väckte jag honom, vilket inte är populärt! Men det gick ändå bra. Bytte till pyjamas och fick lite käk, sen i säng. Somnade på 10 minuter.

Så... det blir spännande att se hur det fortsätter =) jag tycker det är roligt! Låter kanske lite konstigt, men jag tycker barn är spännande, så det ska bli roligt att se om det går att hålla detta. Jag förstår om det kommer ur rutiner när det börjar krångla med tänder osv. men man kanske lättare kommer tillbaka rätt efter en sån sak då? Om det har fungerat från början?

Jaja. Kram så länge =)

Förlossningsberättelse.

Ni som inte vill läsa om andras förlossningar kan sluta nu ;-) Tänkte att det vore skoj att skriva ner innan man glömmer hur det gick när vår underbaring kom till världen.

02.30 1 augusti 2011

Jag vaknar av att det är blött i sängen. Väcker Johan som blir lite stressad för att han inte har rakat sig(?)...

02.45

Ringer till förlossningen (medans Johan rakar sig) och får en tid för kontroll kl 11.00 på förmiddagen. De tycker jag ska avvakta hemma tills värkarna kommer och gör kommer de inte igång av sig självt ska jag komma på den bokade tiden.

När jag lägger på luren kommer första värken.

03.00

Försöker sova lite men det är omöjligt för värkarna gör ont!

Jag vankar omkring i huset.

04.00 - 08.00

Ställer mig i duschen vilket är UNDERBART!  Tills varmvattnet tar slut...

Sen hoppar jag ur och i duschen med en timmes mellanrum för att det ska ha hunnit bli lite varmvatten. Johan hämtar en stol från trädgårdsmöblerna och ställer i duschen åt mig =) Skönt att sitta och spola varmvatten på magen!

8.00

Kokar gröt och andas igenom värkarna och nu tror jag att jag säger till Johan att jag inte orkar vänta till att åka in på den bokade tiden. Johan åker iväg och kör vatten till kossorna som är ute, och sen ringer han till hans föräldrar och uppdaterar de om att vi åker in, så de får ta arbetet på gården för dagen.

09.00

Får jag för mig att jag vill gå ut! Sitter i trädgården och pustar mellan värkarna...

10.00

Duschar en sista gång och packar väskan för att åka till förlossningen

11.10

Inne på förlossningen, 3 cm öppen med regelbundna kraftiga värkar. Sitter med CTG kurva 20 minuter.

11.30

Får vi vårat rum på förlossningen och jag vrålar samtidigt som jag kryper från toaletten till badkaret medans jag dessutom klär av mig... Måste sett ganska kul ut...

Badar och andas lustgas. I love lustgas.

12.30

Säger till sköterskan att jag har för ont för bara lustgas och ber om ryggmärgsbedövning. Kryper ur badet med lustgasmasken i ett fast grepp till sängen. Där de konstaterar att jag fortfarande är 3 cm öppen.

13.15

Kommer narkosläkaren och jag är helt borta. Kommer knappt ihåg något förutom att jag tänkte "Han ser pålitlig ut, han kan få sticka mig i ryggen"

Sen har jag skitont och tycker inte att bedövningen hjälper. Andas lustgas helt besatt.

14.45

En ny koll och jag är helt öppen, 10 cm, och barnmorskan tycker jag ska hänga över sängkanten för att huvudet ska sjunka ner. Jag säger att det känns som om det trycker väldigt mycket. Hon svarar "Det är normalt. Men det brukar ta en 1 ½ timme för huvudet att sjunka ner, Sen ska du krysta en stund med. Försök hålla emot känslan av att vilja krysta"

15.10-15.20

Barnmorskan kommer in för jag har ringt på henne. Det känns som om jag inte kan hålla emot krystningarna och att huvudet är påväg ut. Svaret blir " Jo då, håll emot. Det är helt normalt att det trycker på. Jag går ut en stund sen kommer jag in och gör en ny koll av dig."

När hon går ut genom dörren kommer huvudet ut, och jag skriker till Johan "Hämta henne!!!!"

Då hör jag Johan säga att "Linda tycker det känns som att huvudet är ute", och jag hör barnmorskan svara " Det kan vara att hon har gjort på sig". TACK för den!

Hon känner utanpå mina trosor att VISST är ett huvud som är ute!!!

Hon ber mig vända på mig för jag står fortfarande lutad över sängkanten ( För det skulle ta sååååå lång tid!?) och när jag vänder på mig kommer han ut av bara farten!

15.20 föds alltså vår lilla Tage och jag är först chockad. Sen blir jag besviken på att hon inte trodde på mig.

Men ett " Förlåt för att jag inte trodde dig" fick jag efteråt iallafall. Tur det!

Så nästa gång, så ska jag skriva i min journal på MVC "Säger jag att huvudet är på väg, SÅ ÄR DET DET!!!"


En bild!



Det blev tråkiga inlägg utan bilder innan så jag bjuder på en bild av en gäst vi hade i trädgården =)

Rutiner.

Nu har jag kört med kvällsrutiner i en vecka, lite mer kanske. Anledningen är just som jag skrev i föregående inlägg. Tiden. Jag behöver ha en stund för mig själv på kvällen, och nu har Johan jobbat så sent på nätterna, så där finns ingen avlastning för tillfället.

Jag börjar vid 18.00-18.30 med att ge kvällsmålet och sen byter vi blöjja och tar på pyjamas. Jag är noga med att börja innan han blir för trött och hungrig. För jag vill att det ska vara mysigt och inte skrikpanikjagmåstehamathungrigtNU! Sen går vi upp och jag lägger han i hans säng, sjunger lite och sen säger jag godnatt. Efter det stannar jag i rummet en stund tills jag hör att han kommer till ro själv. Jag viker numera tvätt i sovrummet eftersom hela huset är kaos! Så det är en bra aktivitet medans han somnar. Sen går jag därifrån, ibland har han somnat när jag går och ibland ligger han och bökar (tydligen skönt att köra ner hela ansiktet i kudden och gnugga sig ;-)).

Det har funkat med varierat resultat hittills. Ibland har han blivit skrikochpanikledsen i sängen efter en stund. Då har jag tagit upp han och tröstat honom, ibland gått och gjort lite mer ersättning och sen lagt tillbaka honom. Därefter har han somnat. Men oftast somnar han efter 5-40 minuter. Igår tog det 2 sekunder så sov han =) Men ikväll kanske det blir skrikochpanik ;-) vem vet...

Så ser det ut ungefär...

Nån förälder som läser som har något tips om hur jag ska göra/ inte göra med tanke på det ni läst?

Hej så länge!

Tiden.

Nu är Tage 2 månader! Finns inte ord som beskriver hur mycket jag älskar honom. Men ändå, så finns det stunder när jag behöver vara för mig själv. Då smyger sig ett dåligt samvete på mig. Är det bara jag som är mamma men ändå behöver egentid? Jag känner verkligen en stor skillnad när farmor har haft Tage ett par timmar och jag har fått träna, städa eller bara vara en stund. Det resulterar i att jag har ett mer tåligt humör när Tage kinkar ihop och jag får ett helt annat tålamod om jag får vara för mig själv en stund.

Antagligen är det så det är nu. Leva med det dåliga samvetet hela tiden ;-) Skämt och sido. Men jag behöver egentid het enkelt och jag ser med STOR beundran upp de som är ensamstående eller de som inte har så fin hjälp som vi har.

Veckans bukett med blommor går till Tages farmor och farfar!

Kram

RSS 2.0