Egen härd är guld värd.


Toalettfix och en färsking.


Ljuvliga syrénblommor på toaletten piggar upp i regnet.

Nu har då regnet kommit. Ganska välkommet enligt mig som är en trädgårdsnörd faktiskt. Hann med att rensa ogräs i grönsakslandet igår dessutom.
Då är det skönt att vakna av att det smattrar på rutan! Imorse fick jag sovmorgon av Tage till klockan 8. Han sov alltså mellan 19-8(!) den lille knorten. Men det hör inte till vanligheterna kan jag meddela för er som blir avundsjuka. Vi brukar vara upp och kvittra vid 05.30 ;-) Eller ja... Tage kvittrar medans jag sätter på kaffebryggaren...

I eftermiddag ska vi göra en EFTERLÄNGTAD utflykt. Till lille färska Ove! En liten goding. Här ska bebismysas! Två veckor ung är han och jag har längtat så efter att få träffa honom, i flera månader faktiskt! Men så. Äntligen!

Hoppas ni får en fin dag!

Kram

Första gångerna.

Vilken underbar helg vi har haft. Vi har bott kungligt (ja sånär som på) på Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Det kan jag verkligen rekommendera er!

Vi började med en promenad i Varberg, checkade sedan in i ett UNDERBART nyrenoverat stort rum. Därefter begav jag mig mor SPA-delen för en massage med varma lavastenar. Kan rekommenderas det också! Ut på stan för promenad, runt Varbegs fästning för lite historiekunskaper och sen vidare för att äta en räkmacka vid hamnen i Varberg.

Sen gick vi till poolerna för att gotta oss. Mysigt och fint. Vidare till hotellrummet för att slappa i sängen. Gjorde oss iordning och sen åt vi en 4-rätters middag som var toppen och pricken över i:et. Det var var två nöjda bondlurkar som somnade framåt halv elva kan jag meddela.

Imorse låg vi och drog oss läääänge i sängen innan vi knatade ner till hotellfrukosten. Mätta och glada checkade vi ut och begav oss hemåt.

Vi har firat våra mödrar och nu har vi ätit tårta så det står oss upp i halsarna.

Angående rubriken så var det första gången vi var barnfria över en natt och som vi åt ostron! Det är inte illa. Tage har verkligen skött sig exemplariskt här hemma. Ätit, sovit och varit jätteglad hela tiden. Precis som annars med andra ord. Borta bra, hemma bäst helt enkelt är slutklämmen på detta inlägget.


Älskar dig, till månen och tillbaka.


här sover vi gott inatt, på asia spa. . .


ko-ko.

Göken alltså, inte kocko som knäpp. Göken verkar ha fått dåndimpen här. Ko-koar som en galning. En liten skön fågel faktiskt. Annars har vi stare, svart och vit flugsnäppare och fasan i trädgården just nu. Fasanen är en riktig knäpp en. Går och gal hela dagarna. Några andra fän som snart ska flytta hit är HÖNS! Efter snart 10 (!) års övertalning har jag nu lyckats och vi har beställt 7 hönor och 1 tupp. Jippi!


Fransiga härliga tulpaner.

På tal om något helt annat, så har jag bara fått en gissning om vart vi ska imorgon! Jag kan säga att jag avslöjar inget förrens minst 5 till har gissat! En klipphängare (fritt överatt=P) helt enkelt...

Så kommentera på! Gissningen på Vann är fel kan jag säga som ett tips ;-) Men kul att du kommenterade Lina!

Soliga kramar!


Tjuvkik...


Någon som känner igen sig dit vi ska?

23 maj 2012.


Äppelblom.

Ännu en varm underbar dag. Jag försöker dock vara inne en hel del med Tage ändå. Känns som om han har lite ont av värmen faktiskt, när vi är ute är det dessutom svårt att hålla honom begränsad till skugg-lek...

Helgens övernattning är bokad och klar. Det är ett som är säkert. Vi kommer få det underbart! Bara jag kan släppa tanken på att jag överger mitt barn =P. Jag VET innerst inne att han kommer ha det minst lika bra som vi, om inte bättre. Jag menar, uppmärksamhet från mormor och morfar hela tiden! Inget slår ju det.

Kram

Tomater.

Förra årets tomatplanta som jag hade i en kruka blev succé. Jag tror jag plockade 20-30 små underbara cocktailtomater.
 
Tiny Tim.


I år hade de inte just den sorten på plantskolan.
Så istället köpte jag tre olika tomatplantor: Cocktailtomaten Tumbler som är en busktomat. Sub Arctic som är en röd körsbärstomat. Sweet ´n neat som är en gul körsbärstomat.

Spännande!


morgonstund har guld i mun!


Värme och morföräldrar!



Helgen innehöll trädgårdsfix och värme. Tages mormor och morfar har varit här hela helgen och passat knorten, medans jag har grävt i trädgården och fixat med grönsakslandet. Runt 20 grader har det varit och vi har njutit i fulla drag över att bo i idyllen.

Nu sover T i vagnen ute. det är varmt idag också. Härliga tider vi går mot! Jag planerar en liten utflykt för mig och Johan till helgen. Vet inte riktigt vart det bär av ännu, mycket verkar bokat på hotellen... Första barnfria natten. Tror ni jag klarar det?

18 maj 2012

Det växer så knakar!


Sallat, sallat och spenat.


Purjolök.


Plommonblom.


Äppelknopp.


Vindruva.

Ha en underbar helg allihopa!
KRAM

fåren är ute!!


Idag blir det rabarberpaj till fikat!


Regn och rusk.

Igår fick Tage feber, helt från ingenstans. Han var sig verkligen inte lik. Inget lekande, klättrande eller skojjande. Bara vara i famnen och framåt 17-tiden kröp han upp i min famn och somnade, Lillplutt!

Idag är det lite bättre, men sova är tydligen inte ett alternativ. 20 minuter bestod fm-tuppluren av...

Annars har han sovit som aldrig förr några dagar innan detta kom. Hela nätter mellan 18-07. Tackar! Låt det komma tillbaka till den vanan efter detta. Snälla? Mamma börjar bli trött...

Nu sitter han och pratar med nallen i sängen, gullunge!

Vi har ju trott att det har varit tänder på G i några månader, så vi fortsätter på den teorin då. Det är säkert tänderna vettu!

Imorgon utlovas fint väder, då ska här trädgårdspysslas.




Kram

10 maj 2012.

Dagen har tillbringats hos fina farmor. Vi har virkat och lagat mat. Rejäla fruntimmer!

Vi lägger om taket så ljudnivån i vårt hus mellan 7-16 är utan dess like. Så på förmidaggen när det är dags för Tages tuppis promenerar vi upp till farmor.




Idag har de fått på tegel färdigt, så nu är det stuprönnor mm. som ska upp, sen kan vi flytta hem igen!


Potäter på plats i jorden!



Igår kickade vi igång den lille "Dextan". Traktorn alltså. En liten gullig veteranare! Potatisen skulle i jorden!

Det gick fint, så nu väntar vi med hungriga blickar. Tänk de första potäterna med sill, gräddfil och purjolök...



Upp med rumpan, här ska sättas potatis!

Ljuva maj.

Maj månad är underbar. Det grönskar och vi har hela sommaren framför oss.


Salladen har kommit en bit på väg! I år har jag satt två sorter, en vanlig grön och en röd sallad.


Gul lök. Jag har satt röd-, silver-, vit- och purjolök också. Spännande!


Tage 9 månader!

Idag är Tage 9 månader. En plutt med vilja och humor börjar växa fram. Helt fantastiskt, men också stunder där jag längtar till förskolestart ;-) Det är iofs 3 år bort men iaf...

Han gillar: Bad, åka traktor, mat, riva torn som mamma bygger, krypa, stå mot pallar/soffor/bord mm, åla som en säl, det mesta annat i livet faktiskt... och just det: SÅPBUBBLOR!

 
=) En glad skit!

Han ogillar: Att klä på sig, när jag stänger dörrar framför honom eller när jag håller emot lådor så han inte kan öppna de.

Kram!

RSS 2.0