Rabbit in pocket.



Tages nya byxor från me&i. Är de inte söta?


Så ska det va´!



En hjälpreda i köket. Han ratar alla barnleksaker och siktar numera in sig på diskmaskinen så fort luckan öppnas!

Så, nu har jag inläggsbombat färdigt för idag ;-) Nu förtänar jag massa kommentarer. Tycker ni inte?

KRAM

Dessert.



Ofta är det enkla också det goda. Jordgubbar från spanien som faktiskt smakar SOMMAR! Lättvispad grädde med vaniljpulver (såklart!!) är ett underbart tillbehör. Jag köper sällan utländska bär och dylikt, men jag föll som en fura på ICA idag. Kunde inte motstå en liten bit sommar. Det var det värt!

Matprat.



När jag försöker komma tillbaka till den forna formen, är det bra om det finns inspiration. Lite ont om inspiration när det gäller maten. Jag är mer taggad på träningsbiten. Men sånt är livet. Idag gjorde jag favoriten till middag. Zuccinipasta med köttfärssås, avokado och smulad fetaost.

Gott och enkelt!

Tid är här.



Sittdelens tid är här. Tage har deklarerat klart och tydligt ett antal gånger nu, att liggdelen är samma sak som misshandel! Så nu har jag bytt till sittdelen och resultatet blev en glad vagnåkande bebis.

Trevlig måndag på er!

Det vette katten!



Här går det undan och Timon har precis kommit fram till att han inte längre är fredad i detta hus! Tage jagar katten i hela rummet. Timon flyttar sig. Tage glädjetjuter lite och kravlar efter. Timon flyttar sig. Sen börjar de om igen! Sötisar. Nu sitter Timon mest vid dörren och vill gå ut efter han har ätit. Det är som om han tänker: "Det vette katten om en unge va´en bra idé?"

Vi fortsätter.



Här fortsätter vi att barnsäkra detta farliga hem. Det är så mycket vi inte har tänkt på innan som kan vara farligt. Vi har pillsäkra uttag, men i rummet som är tänkt som lekrum, så kommer jag ha extra pillskydd. Bättre att ta det säkra före det osäkra!

Igår vid 23.15 blev jag livrädd när vårat brandlarm satte igång. Jag flög ur mitt rum för att slänga med Tage ut ur huset. Men det var falskt alarm. När jag kom ur rummet, stod Johan och grävde efter batteriet i branvarnarn. Usch! Vi får se det som en övning helt enkelt. Tjöt kan jag säga att det gjorde iallafall!

Idag är vi ensamma hemma, Johan är på studiebesök.
Så när lilleman har vaknat från förmiddagstuppisen ska vi åka och handla en sväng.

Sen väntar vi ju såklart med spänning på vad den lilla prinsessan ska få för namn idag! Bra födelsevikt där förresten, 3280 gram ;-) Tage var en cm kortare bara. Annars var det exakt!

Kram

Säkert.



Igår var det full fart hela dagen. På förmiddagen var det sångstund för mig och Tage. Sen hem och laga mat, och under dagen var det snickare här som har gjort ett räcke till våran trappa. Han har också gjort grindar till trappan och en grind till dörren mellan vardagsrum och lekrum. Eller ja, blivande lekrum. Så nu har vi börjat barnsäkra hemmet. Han ålar snabbare än en vessla. Jisses vilket sjå att hålla koll på den lille krabaten säger jag bara. Det var lugnt och skönt när han låg kvar där jag la honom ;-)

Himla nöjd blev vi med snickarjobbet iallafall, får se om jag slänger upp fler bilder en dag!

På schemat för dagen står matlagning, promenad och bebismys. En slapp dag helt enkelt.

Kram

Fettisdagen!

Idag är det semlornas dag. Vi slukade traditionsenligt en semla hos svärmor. Inte fel!

Under förmiddagen var det föräldragruppsträff på BVC, med en dietist som pratade om barn och mat i allmänhet. Intressant, då vi just nu är mitt inne i träsket med gröter, vällingsorter och smakportioner av det mesta!

Nu låter det aaaaaa ooooooo iiiiiiiii aaaaa Från Ts rum, han kanske blir sångare? I vilket fall, läggning pågår. Sen ska den här trötta mamman ställa sig på crosstrainern med lite go´musik i lurarna och dra av ett pass. Måste ju träna inför vårruset. Fler som spinger kanske?



Nähäpp, jag får väl gå och kika in hos Pavarotti och se hur läget är?

Kram

Måndagsmuffins!

Med två överblivna helt svarta bananer i skafferiet, svängde jag ihop bananmuffins på morgonen.



Det är plättlätt!

De innehåller det här:

1 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa vaniljpulver
50 gram smält smör
2 1/4 dl mjöl
2 mosade riktigt mogna bananer

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i allt det andra kraffset.

In i ugnen 175 grader cirkus 20 minuter. Om du gör en hel kaka i form, så är det ungefär 45 minuter i ugn som behövs.

Riktigt mumsigt!

Lördag.

En mulen lördag idag. Men jag har glada nyheter!



Jag ska bli Me&I säljare!

Gå in på deras hemsida
www.meandi.se och kika på de underbara kläderna och se vad som är säsongens värdinnegåvor. Vill du vara värdinna kan du läsa mer på hemsidan och sen boka en träff genom mig. Lämna en kommentar med mailadress så jag kan nå dig!

Området jag huserar i:

Ulricehamn
Falköping
Borås
Tranemo
Herrljunga

När Tages nya Me&I kläder kommer ska ni få se på söta grejer!

Ha en fin lördag!

Dan före dan...

Imorgon smäller det! SPADAG, vad jag längtar!

Idag är telefonmöte inför ett kommande projekt, berättar mer om det går i lås. Men jag kan säga såhär, OM det gör det, kommer jag behöva lite hjälp av mina fina vänner. Så känner ni er träffade så stå givakt ;-)


Ett paket som kom till Tage häromdagen, så nu väntar vi bara på första bissingen!

Annars händer inte mycket idag. Laga mat, åka till apoteket och sen köpa blöjjor. Oj! Det måste vara spännande att läsa om denna fantasktiska torsdag. Jaja. Sånt är livet när man är mammaledig...

Kram!


Tji fick jag!


Dessa fina tulpaner kom Johan hem med igår! "Beckås ets åll harts dej ju know!" Han kan den mannen ;-) Tji fick jag, som inte trodde vi firade!

Snor is in da house! Som ett brev på posten efter att ha umgåtts med dagiskids kom förkylningen till oss. Trist... Inatt blev det inte många timmars sömn, så imorse när Johan kom in från la´gårn gav jag han en bebis och kröp ner under täcket igen! 1,5 timma senare blev jag väckt av min lilla familj. Mys!

Nä, nu ska jag beställa lite kläder till den här stora kroppen....

Tack för kommentarerna! Det värmer varje gång! Fler sånna!!

All hearts day.

Idag är det alla hjärtans dag, eller All hearts day, som Johan kallar det. Behöver jag ens säga att engelska inte är hans kopp te?

Vi är ensamma på ranchen idag, jag och Tage, så snart bär det av ut till kossor och får för att môka skit och fodra djur! Fin all hearts day för mig. Vi firar faktiskt inte detta spektakel. Hur gör ni allesammans? Är det stora hjärtan i hela huset eller gör ni som vi, total vardagslunk oavsett?

Påtal om något helt annat, så har vi fått hem den senaste omgången lammskinn. Här är två exemplar:



Ha en fin all hearts day på er!

Måndag igen.

Då är det måndag igen. Veckorna går så fort!



Helgen som gick innehöll julmat, melodifestivalkalas hos J&M, långpromenad, fika med Ts mormor och morfar, yoga och en natt utan sömn...

Ny vecka, nya tag. Inte alls så fullspäckat schema som jag brukar ha. Mammagrupp och en spa-dag. Ja, ni läste rätt. SPA-DAG!!!! Jösses vad jag längtar till den!

Tjing så länge!



Lördagsplaner.


Omringad av fallskydd!


Idag har jag bjudit hem lite folk på lunch. Det är roligare nu när Tage är liten, att umgås på dagen. För han somnar alltid innan kvällsgäster har anlänt. Våra kompisar skämtar om att Tage är som Jesus. Alla har hört talas om honom, men ingen har sett honom... =)

Så det ska vi ändra på idag!

Jag återkommer med bilder på maten. Ni kommer nog tro att jag har blivit knäpp, men det bjuder jag på!

Dagens tips!



När jag vill ha smaken av vanlij, men inte sötman som följer med vaniljsocker. Så är detta en perfekt smaksättare! Vaniljpulver. En knivsudd ger baket eller maten en ljuvlig vaniljsmak. Burken är liten, men superdryg och kostar 29:-!

Det är riktigt gott att vispa ner lite i kaffet! Det får bli dagens tips!

Jo tack, det går bra!

Rubriken är svaret, alltså på frågan, hur går viktnedgången?

Idag fikade vi på en sån här goding...




Tvillingar.

Imorse kom det andra tvillingparet kalvar för i år. Egentligen är det ingen fördel på kossor att få tvillingar. Det tar väldigt hårt på de. Det är vanligt att de kossorna blir väldigt magra på hösten, när de har fött upp två sycken. Men söta är de för det! Jag ska ta lite kort en dag tänkte jag, men vi får se när det blir...

Annars händer inte så mycket. Jag går mest och väntar på lamm. Bara två stycken har tittat ut hittills. Konstigt. Men den som väntar på något gott...

Just nu i detta hem, pågår detta:



Förmiddagsluren alltså, sen ska vi åka och handla mat.

Tjingeling!

sjunde februari.

Idag skiner solen och vi vaknade till - 18 grader. Vi trotsade vargavintern igår och gick två promenader, snorkallt!

Senare ska jag laga lite mat, auberginelasange, och efter det ska vi bege oss mot BVC för andra mammagruppsträffen.

Annars har jag en bebis som sitter, känns konstigt. Han är ju så liten? Just nu är det bara sitta som gäller. Vem vill ligga ner när jag kan sitta och se världen? Han sitter väldigt bra tycker jag nog ändå. Igår gjorde han ett dyk ner i parketten i vardagsrummet dock... Det gäller att vara med!

Jag har ingen ny rolig bild att bjuda på, så ni får ett minne från Thailand...


Buffningsarm!

Japp! Som rubriken lyder, jag kommer få buffningarm! En liten rumpbuff fixar biffen när T inte vill sova.

Idag är kaaaallt. - 24 grader imorse vid 5-snåret. Då var det skönt för mig och bebis att göra en flaska mat, krypa ner under täcket och snusa vidare till kl 7. Värre var det för Johan som fick släpa sig ut klockan 05.30 och börja tina vattenkoppar i ladugården... Stackarn.



Freeeeedag!

Har ni det fredagsgott där ute? Här är det en arg bebis som ska sövas. Idag har det varit en kamp hela dagen lång. Inte äta. Inte sova. Inte leka. Inte vara hos mig. Så...  inget... det är vad vi har gjort idag... Skoj! Jag älskar han lite mer sånna här dagar. Det känns som jag inte vet hur jag sa hjälpa honom...

Men men. Fredagskänslan infinner sig iaf. Bara av att kika på termometern får man mys-känsla. - 17 grader. Skönt att vara inomhus och tända lite ljus kväll!

Idag har jag gått och tänkt mycket på vårat bröllop. Ibland kommer det över mig. Alla som var där. Stämingen. Kören i kyrkan. Så underbart det var! Jag kan säga att det lever jag på än idag. All den kärleken!


                                              

                            ♥


                                              


Rastlösheten!

Jag och Tage är rastlösa på dagarna. Vi är helt enkelt sånna båda två tror jag. Vi tycker om fart och fläkt!

Så det bästa botemedlet mot rastlöshet, är aktivitet. Så idag har vi varit hos farmor och ätit en utsökt middag. Sen kom det fikagäster, och Lovis visade sig vara suverän på att underhålla Tagis!

En sväng i ladugården, välling, bad och nu i säng för lilleman. Jag ska vänta tills han somnar, göra kvällsmat och sen parkera mig framför TV´n. En helt vanlig torsdag alltså.



Imorgon väntar en tur till stan, och som alltid har vi 5 miljoner (okej kanske inte riktigt, men det känns så) ärenden på att-göra-listan.

Nä, nu pyser jag vidare i intravärlden.

Tjolavippen!

Hipp hipp hurra!



Hipp hipp hurra för Tage som är ½ år idag!

Jag har lite svårt att förstå att denna underbaring har varit i vårt liv i 6 månader. Ett halvt år!?

Ändå är han så självklar. Det är ju han. Som vi väntade på. Konstigt det där...

Solen skiner, så idag blir det promenad till farmor.

Signe och Tage hade roligt igår. T blev jätte rädd när Signe tjoade på mat där hon satt i sin stol. Han började stortjuta =) Sen skrattade han, så det var nog lite skräckblandad förtjusning!

Ha en fin dag!




RSS 2.0