Effektivt festfolk.

 
 
Vi har haft en vecka fylld med aktivitet. I lördags fyllde gammelfarmor 90 år. Tårtkalas för jubilören stod på schemat. På kvällen var det dags att svira om för 30 årsfest i bygdegården för vännen C. Dagen efter styrde vi kosan mot släktgården som ägs av Johans faster för vidare festligheter i form av en släktträff. I måndags var vi allmänt trötta kan jag säga...
 
Vi har även hunnit med två grillkvällar i goda vänners lag denna vecka! Effektivt festfolk skulle jag vilja kalla oss ;-)
 
I förrgår plockade jag 20 liter jordgubbar. 15 liter till frysen och 5 liter blev till sylt. Mums!
 
Helgen som kommer innehåller inga planer vilket känns skönt. Väderprognosen utlovar regn så vi får se vad vi hittar på!
 
TREVLIG FREDAG HÖRRNI!

Fyratusen ord.

 
 
 
 
 

De små tingen.

 
Ett litet nyvärpt ägg. Det är de små tingen i livet som jag uppskattar. Som doften på morgonpromenaden, en blandning av rödklöver och schersmin. Mmmm. Eller det lilla ägget som låg så prydligt i värpredet imorse. Tage är så amibitös. Han har väl sett hur jag plockar gräs och ger hönorna. Så nu går han in med full koncentration för att göra likadant. Med stor möda plockar han ett grässtrå i taget för att sedan krypa bort till hönsnätet, ställa sig på vingliga ben och peta in fyndet mellan gallret. Sen tittar han på hur hönorna slåss om det fina gräset och upprepar proceduren. Det är ett bra tidsfördriv, vi är nog hos hönsen en timme om dagen!
 
Idag har vi lite ärenden att uträtta. Så det blir en tur till staden, sen hem för att laga mat och efter det får vi nog leka ute i det fina vädret!
 
KRAM

Småpotatis.

Idag är middagen nästan så högtidlig att vi får ta på oss långklänningen och frack. Det är något alldeles speciellt med den första egna färskpotatisen!


RSS 2.0