Idag njuter jag av ett sovrekord.

Tack för tipsen om mat!

Inatt sov Tage 13 timmar i sträck. Vi vaknade halv nio. Sovrekord! Jippi!! Inte för att jag tror det blir en vana men skönt att slippa kila upp halv fem alla dagar ;-)

Igår kväll blev det 2.5 dl kelda mild tomatsoppa. Jag lyxade till det genom att fräsa på riven vitlök och champinjoner, och sen hälla över soppan och värma. Mums! Ett knäckebröd med färskost och skivad gurka till, mättande och gott. 7 pp.

Ikväll blir det till att fira fredag. Det ska serveras ugnsbakade
rödbetor med fetaost/vitlökskräm. Baconlindad sparris. Stekt kyckling . Bearnaisesås. Blandsallad. Känn på den! Ska dessutom skölja ner det hela med rödvin :-D

Mysig fredag, vad äter ni ikväll?

Kram

En matdag med viktväktarna.

Tänkte jag skulle skriva upp vad jag äter på en dag, och hur många propoints det "kostar".

Idag har jag ätit:

Frukost - 1 portion havregrynsgröt med 1 1/2 dl mellanmjölk. En kaffe latte med 2 dl mellanmjölk. 8pp

Mellanmål: honungsmelon och mango med nötströssel. 2pp.

Lunch: 2 potatisar, 1 portion skinksås och blomkål. En blandsallad till. 8pp.

Mellanmål2: 1 dl citronyoghurt, hackade hasselnötter och cashewnötter, 1 knäckebröd som jag smular i yoghurten (billig och nyttig musli, tips!) 4pp.

Nu får vi se vad jag kan slänga ihop till kvällsmat. Det får nog bli en extra promenad ikväll också. Vägdag imorgon :-S!

Vad äter ni under en dag? Några bra "snåla" tips?

Kram!

Bästa sysselsättningen!

Det här är favoritsysslan just nu. . .

En snart 1 ½ åring.

 
Det är väldigt mycket KAN SJÄLV här just nu. Vissa saker tar lite mer tid kan jag säga. Typ som att äta. Klä på sig. Gå från bilen och in i huset. En helt underbar men också påfrestande ålder. Igår kände jag mig helt mentalt slut, jag tog 8 av 10 kamper som jag anser är viktiga. Som att Tage ska ligga ner när jag byter blöja. Eller att han ska sitta still när vi tar på kläderna. Men det står klart att jag får välja mina kamper med omsorg. För jag orkar helt enkelt inte ta alla. Just nu ber jag till gud att det är en fas som pågår. Känns det igen?
 
Annars rullar dagarna i ett fasligt tempo. Tiden går fort och för det mesta är det underbart att vara hemma med godingen. Jag tycker däremot att han behöver lite mer aktivering numera för att vara nöjd. Vi har dessutom hållit oss hemma från Öppna förskolan med flit, för det går värsta sortens kräksjuka nu. Hua! Hoppas vi slipper!
Men simhallen och biblioteket besöker vi flitigt =)
 
Sådärja! Nu är ni lite uppdaterade.
 
KRAM

RSS 2.0