Nytt i trädgården.

I år blommar stockrosor i trädgården!


Söndagsarbete.

Idag har vi (läs Johan mfl) fortsatt arbetet med våran renovering. Vi ska göra två rum på övervåningen, bygga tvättstuga, hall och pannrum på nedervåningen.

Igår röjde de ur "rummen" uppe, vilka har varit oisolerade vindsdelar. Idag fortsätter de med att riva på pannrummet. Det ska bli spännande att se resultatet!



Tornet som ska rivs i veckan.

30 juli.

Idag skiner solen. Så underbart! Sommaren är här, och verkar komma att stanna några dagar enligt väderprognosen iallafall.

Åter dags för loppis idag, mellan 10-16 ska de ha öppet.

Igår åt vi nått så in i norden mumsigt...



Jojagtackarjag.

Till efterrätt blev det det här...


28 juli.

Nu har jag smällt i mig två kantarellmackor till mellanmål. mumsfillibabba!

Ikväll är det inget speciellt på planeringen, föda barn kanske vore en lämplig aktivitet? Men det verkar dröja... Jaja om max 18 dagar borde vi ha en bebis iaf =)

Igår var det en dag i sorgens tecken, när våran fina snobben fick somna in. Usch, men det var bäst så. Han va 11 ½ år och nu det sista har han inte mått helt bra. Så det var skönt att han fick vara pigg in i det sista. Men saknaden är inte mindre för det...


Sallad.


Tomater.




Spaljé!



Björnbär



Klematis



Vindruva

Svarta vinbär.

Igår plockade jag 3 liter röda vinbär och frös in till att göra gelé på. Johan äter gelé till allt!

Svärmor plockade 6 liter svarta vinbär åt mig, så idag kokar jag saft på 3 liter.


Nu ropar kaffekoppen!

Skördetid



Igår var det färskpotatis premiär! Mumma! Det är så mycket godare med egen potatis, den smakar 10 gånger mer än den man köper i affären. Idag har vi skördat igen, men idag hoppar vi sillen, för jag ska göra kålpudding till middag. Lite variation måste vi ju ha ;-)

En rolig helg är slut!

Det var riktigt roligt med loppis-helgen! Sammanlagt runt 180 besökare på loppisen =) Roligt!

Idag ska jag ta upp egen färskpotatis till lunch, mums.

Loppisfynden!



Fler saker se - www.jagnjuteravlivet.blogg.se/loppis

Reklam!

Jag skulle vilja göra reklam för min svärmor och hennes väninna som har startat en loppis med mängder av fynd. Så jag har gjort en liten "underblogg" till min sida.

Den hittar ni på www.jagnjuteravlivet.blogg.se/loppis

Kika in vettja!

PS. Har ni Facebook får ni gärna lägga en länk där ;-)

22 juli.

Det här har jag ägnat mina dagar åt:




Plockat 3 liter sötbär.



Plockat 4 liter hallon (varav en liter va´ mask). Sen kokat hallonsylt.



Kokat jordgubbssaft.



Gjort rabarber&jordgubssaft.



Sen har vi latat oss också =)



Baravara-dag.

Idag är det verkligen söndag. Vi låg och drog oss i sängen till klockan 9. Väldigt skönt att inte ha något på agendan för dagen. Eller en sak har vi att göra. Packa BB-väskan. Har dragit ut på det en tid nu...




Dejting.

Igår va´ jag och Johan ute och åt på La Copita i Borås. Bara vi två. Riktigt mysigt. Jag åt fyra olika Tapas: Baconlindad sparris med parmesancreme ( oh holy mama!), klyftpotatis med ailoi, kycklingspett och en bruschetta med serranoskinka, mozarella och tomater. Alltså! Hjälp va´ gott allt va´! Det är min favoritrestaurang i Borås, helt klart!

Efter maten knatade vi bort till stadsparken för att kolla in Elisas när de spelade. Hon är så duktig och sjunger så fint.

En fin kväll med min underbara goding, riktigt bra. Jag försöker verkligen ta till mig det som alla säger "njut medans det bara är ni två". =)

Kram på er!


Namn.

Laila undrar om jag har några namn till den kommande bebisen än. Svaret är ja, många! Men inga som både jag och Johan båda är förtjusta i. Så änsålänge är det lite ovisst om vårat barn någonsin kommer få ett namn ;-)

Det kommer den med all säkerhet, men Johan är av det envisa slaget och vill se vem kommer ut innan han disskuterar saken. haha! Vi får väl se...


En vanlig tisdag.



Igår ville svågern bjuda på laxgrillspett med bulgursallad och en supergod sås. Det är så uppskattat när man är höggravid kan jag säga. Svärmor ville väl inte va´ sämre så idag bjuder hon på lunch =) Så skönt...

Just nu är jag inne i en trött period. Det känns som jag kan sova hela tiden. Så det är mest läsning och kaffedrickande som står på agendan numera. Inte mig emot! Snart förändras livet, och jag är så nyfiken vem som kommer till oss!

Kram så länge

Sommaren.

Nu är den här. Den vi har längtat till hela vinter och hela våren. Sommaren. Åh, underbart.

Idag har vi varit och fikat i Åsle Tå och kollat på gamla fina hus från 17-1800-talet. Riktigt roligt.



Sen hittade vi en barnvagn, men den var tyvärr inte till salu ;-)



Nu ska Johan åka och jobba och jag ska ta mig upp till kyrkan kl 15.00 för att se på när johans tredjedelskusin ska stadga sig. Roligt!

Kram så länge!


TimotejKornLupin.


Dansa hela natten!

Igår firade vi lill-lördag med att kika på Arvingarna som var i stan.

Mina flickidoler ;-)

Bodiddley
och Du och jag är två favoritlåtar som hänger med än idag!

Vi var ett gäng som åt en god middag och sen dansade vi. Skoj att det händer lite lilla Ulricehamn!



Idag blir det kalas för J´s farmor som fyller 89 år.

Laila - tack! hoppas ni har de superbra!

Johanna - Visst är det fint med självplock!

Kram på er!

Jordgubbsdagen.

Idag har jag levererat fika till de tappra mäniskor som har städat ut gammelfarbrödernas ställe. Inte vidare roligt arbete! Tror jag la in bilder för ett tag sen på det där huset som gud glömde. Jaja. iaf.

Efter fikat styrde jag bilen mot en självplockning av jordgubbar, konstigt värre, men det har blivit längre till marken i år? Fler som känner av det ;-)?

10 liter blev det iaf, inte så illa med 3 veckor kvar till beräknad födsel
=D



Nu står jordgubbssylten på spisen och jag har satt mig här med en kopp kaffe. Ikväll ville svågern bjuda på middag, nice!

Ha en fin kväll!

Tage.

Nu har svärfars ardennerhäst Wilma fölat och avkomman heter Tage, han växer och frodas. Han är född på mors dag, sötnosen. Så här ser han ut:


Målbilden.

Ni som har följt bloggen ett tag, vet att jag älskar löpning. Här nedan är min målbild för hur kroppen ska se ut igen,realistiskt? antagligen inte...MEN en målbild är bra att ha iaf!




En jämnförelese...

Jag hittade en bild som man ser skillanden med och utan mage ;-)



FÖRE



EFTER

Haha! Syns det någon skillnad? Johan påstår att det stretar lite i paljetterna numera? Va?!

Status.

Jag har inte skrivit så mycket om bebisen ( kanske för att det är svårt att ta in fortfarande?) men nu kommer en liten uppdatering.

Idag är det fyra veckor till BF. Shit! Fyra veckor... tiden går galet fort och känslorna är på spänn. Vem bor där inne? Är du frisk? Mår du bra? När kommer du? Många frågor, alla kommer besvaras om ett tag.

Så här såg vi ut på midsommarafton, jag och bulan.



Haha! Den ser enorm ut magen!

Igår spenderade jag 2,5 timmar på gräsklipparen och det kändes, kan jag säga!

Inatt kom jag på mig själv att jag tänkte under varje sammandragning/förvärk "Gör meeeer ont" haha! Det kommer jag nog få äta upp i sinom tid ;-)


RSS 2.0